banner115

banner192

banner178

Internatıonal İstanbul Culınary Cup

Pek Food Kurucu Ortağı Elif Dila Konukoğlu: “Geleneksel Lezzetlerimizi İhraç Etmeyi Hedefliyoruz” “Soframıza Koymadığımız Hiçbir Ürünün Ar- Ge Çalışmasını Yapmıyoruz Ve Kesinlikle Tüketiciye Sunmuyoruz”

GENEL 02.03.2020, 15:58 adıyamanhaber
Internatıonal İstanbul Culınary Cup

Soframıza Koymadığımız Hiçbir Ürünün Ar- Ge Çalışmasını Yapmıyoruz Ve Kesinlikle Tüketiciye Sunmuyoruz”

Geleneksel Türk mutfağının tatlarını yurtiçinin yanı sıra, yurtdışına da taşıyan Pek Food, sektörün İstanbul’daki önemli sivil toplum kuruluşlarından Aşçılar Derneği’nin 9’uncu kez düzenlediği International İstanbul Culinary Cup’ta stant açtı.

International İstanbul Culinary Cup, Türkiye’nin önemli şeflerini, gıda tedarikçilerini ve gastronomi sektörüne yön verenleri bir araya getirdi. Üç yıl önce kurulan ve Türkiye’nin geleneksel tatlarını yurtdışına da ulaştıran Pek Food, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve iki gün süren fuarda, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Dünyaca ünlü Master Şef Mehmet Yalçınkaya’nın sunumu eşliğinde ünlü şefler Pek Food standında oluşturulan Chief Table (şef masası) buluşmasında bir araya geldi. Pek Food ürünlerinden “Yüksük çorbası”, “Börek Trio”, “Üçgen Mantı”, “Kese Mantı”, “Milföy Saganaki” ve “Orman Meyveli Strudel” ülkemizin ünlü şeflerinden tam not aldı.

Pek Food kurucu ortakları Elif Dila Konukoğlu ve Tansel Özsoy’un Türkiye’nin ünlü şefleri ile bir araya geldiği Chief Table buluşmasında konuşan Master Şef Mehmet Yalçınkaya, donuk ürünlerin sağlık açısından bir sakıncası bulunmadığını bildirdi.

Yalçınkaya, “Donuk ürün kesinlikle sağlıksız değildir. Aksine sağlıklı ve standartları olan üründür. Ürünleri doğru derecede dondurup, son kullanma tarihlerine kadar doğru koşullarda kullanımını sağlıyorsak herhangi bir sorun yok” dedi.

HEDEFİMİZ BÜYÜK, ADIMLARIMIZI SAĞLAM ATIYORUZ

Şirket Kurucu Ortağı Elif Dila Konukoğlu ise faaliyet alanı unlu mamuller olan ve kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük mantı üreticisi büyüklüğüne erişen Pek Food ile geleneksel Türk lezzetlerini iç pazarın yanı sıra, yurtdışında da tüketiciyle buluşturduklarını söyledi.

Pek Food’u 2017’de Tekirdağ’da kurduklarını anımsatan Konukoğlu, “Annem Hataylı, babam Gaziantepli. Yemek kültürünün merkezlerinin imbiğinden süzülen kültürümüz var. Herkes ailede belli başlı yemekleri çok güzel yapıyor” şeklinde konuştu.

Bu kültürü, geleneği hayata geçirmek istediği için gıda sektörüne yöneldiğine vurgu yapan Konukoğlu, şöyle devam etti:

“Gıda, ülkemizde ve dünya genelinde sürekli gelişen bir sektör. Ben de sektörde alan gördüm ve gıdaya yönelmeye karar verdim. Herhangi bir kriz ortamında çok fazla sarsılmayacak ve üzerine sürekli yeni şeyler konulan bir sektör. Hedefimiz başta börek ve mantı olmak üzere geleneksel ürünlerimizi dünya pazarına taşıyabilmektir.

Pek Food yeni oluşturduğumuz bir marka. Tanıtımını yeni yeni yapıyoruz. International İstanbul Culinary Cup katıldığımız ilk fuar. Çok verimli bir organizasyon oldu. Pek Food markasını en iyi şekilde, en iyi kalitede, en iyi yere getirmeyi hedefliyoruz. Türkiye’nin yanı sıra, Ortadoğu ve Avrupa Birliği ülkelerine ihracat yapıyoruz. Hedefimiz büyük, adımlarımızı sağlam atıyoruz.”

HER ÜRÜN ÇOK CİDDİ BİR AR-GE ÇALIŞMASI İLE GELİŞTİRİLİYOR

Hammaddeleri özenle seçtiklerini, detaycı, titiz, geleneksel bir şirket olduklarını ve ürünlerde kesinlikle koruyucu katkı maddesi kullanmadıklarına dikkat çeken Konukoğlu, “Dondurulmuş ürünlerde tüm ürünlerimiz yapıların bozulmaması için hızlı donduruluyor. Her ürün çok ciddi bir Ar-Ge çalışması ile geliştiriliyor” bilgisini paylaştı.

Bu çalışmaların sadece mutfak arkasında bir çalışma olmadığını, her birinin ayrı birimleri, parametreleri, lezzet testleri ve diğer ayrıntıları bulunduğunu anlatan Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ürünlerimiz, insan sağlığı düşünülerek üretiliyor. Ar-Ge çalışmalarımızı çok titiz yürütüyoruz. Tüketiciler sadece pizza ve mantı yemiyor, aynı zamanda burada çok büyük bir emek ve özveriyi görüyor. En önemli özelliklerimizden biri insan sağlığı açısından gıda güvenliğini birinci sırada tutmamızdır. Soframıza koymadığımız hiçbir ürünün Ar- Ge çalışmasını yapmıyoruz ve kesinlikle tüketiciye sunmuyoruz.”

BÜYÜKLERİMDEN ÖĞRENDİĞİM TECRÜBELERİ AKTARIYORUM

Hedefinin gıda sektöründe belli bir vizyona ve hacme gelip, işini büyük çaplı platformda sürdürmek olduğuna işaret eden Konukoğlu, “Çalışanlarımızın yüzde 70’i kadın. Bizde organik bir şekilde kadın girişimcilik var. Girişimcilik ruhu sonradan oluşmadı, aileden geliyor. Bu da beni mutlu ediyor. Her şey ailede başlıyor” ifadelerini kullandı.

“Ailemdeki tüm yöneticilerin ayrı ayrı başarıları var, onların evlatlarıyız. Çok şanslıyım. Aile büyüklerimiz, verimli çalışmayı, zamanı çok iyi kullanmayı ve ne olursa olsun değerlerimizden vazgeçmemeyi öğrettiler” diyen Konukoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Tekstilde çok iyi noktaya gelmişken gıdada neden o vizyonu değerlendirmeyeyim, o yatırımı yapmayalım diye düşündüm. Bu süreçte annem, babam, amcalarım, abim ve kuzenlerim olmak üzere ailemizin her ferdinin desteklerini gördüm. Hepsine çok teşekkür ediyorum.”

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK MANTI ÜRETİM KAPASİTESİNE SAHİBİZ

Pek Food Kurucu Ortağı Tansel Özsoy ise girdilerin tamamının Trakyalı üreticilerden temin edildiğinin altını çizdi.

"Özellikle et konusunda çok iddialıyız. Etlerimizi doğrudan Trakyalı üreticilerimizden temin ediyoruz. Mantı etini kendimiz işliyoruz. Dışarıdan hiçbir şekilde et alınmıyor. Etler kendi kasaphanemizde işlenip, her aşaması titizlikle takip ediliyor “diyen Özsoy, şunları kaydetti:

“Firmanın 20’nci yılında SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu ve Elif Dila Konukoğlu ile ortaklık kurarak yola devam ediyoruz. Ortaklığımızın başladığı 2017 yılından itibaren hızlı yatırımlarla büyüme sürecine girdik. Mantı, erişte, kuru gıdalar üretiyorduk. Daha sonra dondurulmuş unlu gıdalar da üretmeye başladık. Dondurulmuş unlu gıdalarla birlikte firmamız hızlı bir büyüme sürecine girdi. Mantı, erişte, milföy hamuru, börek, pizza üretiyoruz. Kapasite olarak Türkiye’nin en büyük mantı üretim kapasitesine ve son teknoloji ile kurulu en büyük pizza hattına sahibiz.”

PEK FOOD

Unlu mamul üretiminde kaliteli ürün ve hizmeti bir arada sunmak üzere kurulan Pek Food, gelişen pazar şartlarına, uluslararası kalite ve organizasyon standartlarına uygun olarak kendini yenilemiş ve sektörde önemli bir konuma sahip olmuştur.

Türkiye genelinde geleneksel Türk mutfağının tatlarını birçok bölgeye ulaştıran Pek Food, yurtdışına yönelik çalışmalarıyla da dikkat çekmektedir. Pek Food, lezzetli ürünler üretmenin yanı sıra rekabete yön veren iç ve dış piyasadaki tüketicilerin taleplerini karşılayarak kaliteli ve güvenli ürünler sunmayı hedeflemektedir.

Pek Food Gıda, Tekirdağ’da 17 bin metrekarelik üretim alanı bulunan tesislerinde 350 çalışanıyla, Milföy hamuru, mantı çeşitleri, erişte, kuskus, dondurulmuş börek çeşitleri, pizza, yufka üretimi ve satışı yapmaktadır.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner113
11
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 01 Aralık 2021
İmsak 05:50
Güneş 07:16
Öğle 12:21
İkindi 14:54
Akşam 17:15
Yatsı 18:36
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Trabzonspor 14 36
2. Konyaspor 14 26
3. Hatayspor 14 26
4. Fenerbahçe 14 24
5. Alanyaspor 14 24
6. Başakşehir 14 22
7. Karagümrük 14 22
8. Galatasaray 14 22
9. Adana Demirspor 14 20
10. Beşiktaş 14 20
11. Antalyaspor 14 18
12. Gaziantep FK 14 18
13. Altay 14 17
14. Sivasspor 14 16
15. Giresunspor 14 16
16. Kayserispor 14 16
17. Öznur Kablo Yeni Malatya 14 13
18. Göztepe 14 11
19. Kasımpaşa 14 10
20. Rizespor 14 10
Takımlar O P
1. Ümraniye 13 27
2. Ankaragücü 14 27
3. Eyüpspor 14 27
4. Bandırmaspor 13 25
5. Erzurumspor 12 25
6. İstanbulspor 13 20
7. Tuzlaspor 12 20
8. Kocaelispor 13 20
9. Samsunspor 13 19
10. Adanaspor 14 18
11. Menemenspor 13 17
12. Gençlerbirliği 13 17
13. Boluspor 13 16
14. Denizlispor 13 15
15. Bursaspor 13 14
16. Manisa FK 14 14
17. Ankara Keçiörengücü 13 13
18. Altınordu 14 13
19. Balıkesirspor 13 7
Takımlar O P
1. Chelsea 13 30
2. Man City 13 29
3. Liverpool 13 28
4. West Ham 13 23
5. Arsenal 13 23
6. Wolverhampton 13 20
7. Tottenham 12 19
8. M. United 13 18
9. Brighton 13 18
10. Leicester City 13 18
11. Brentford 13 16
12. Crystal Palace 14 16
13. Aston Villa 13 16
14. Everton 13 15
15. Leeds United 14 15
16. Southampton 13 14
17. Watford 13 13
18. Norwich City 14 10
19. Burnley 12 9
20. Newcastle 14 7
Takımlar O P
1. Real Madrid 14 33
2. Atletico Madrid 14 29
3. Real Sociedad 15 29
4. Sevilla 14 28
5. Real Betis 15 27
6. Rayo Vallecano 15 24
7. Barcelona 14 23
8. Athletic Bilbao 14 20
9. Espanyol 15 20
10. Osasuna 15 20
11. Valencia 15 19
12. Villarreal 14 16
13. Celta de Vigo 15 16
14. Mallorca 15 16
15. Deportivo Alaves 14 14
16. Granada 14 12
17. Elche 15 12
18. Cádiz 15 12
19. Getafe 15 10
20. Levante 15 7